SUTRA Silentzzz Massage Oil

SUTRA Silentzzz Massage Oil
Click image for Gallery
  • Product Code: Aromatheraphy
  • Availability: In Stock
  • RM35.00
+
-Tags: BEST SELLER

Silentzzz Massage OIl


SOLUSI TIDUR NYENYAK TANPA DENGKUR

Ketika tidur, otot pada salur pernafasan akan tenang, lidah akan jatuh kebelakang. Bunyi bising dengkuran terjadi apabila terdapat halangan atau sekatan pada aliran udara di dalam saluran pernafasan kita terutamanya di bahagian belakang mulut dan hidung. Kawasan ini adalah di mana udara berkumpul kerana lidah dan bahagian atas salur pernafasan bertemu dengan lelangit dan anak tekak. Udara yang bergerak pantas ketika bernafas ini akan melalu kawasan yang sempit ini dan menyebabkan berlaku geselan dan getaran antara lelangit dan anak tekak, seterusnya mengeluarkan bunyi dengkur.


SILENTZZZ MASSAGE OIL, 30ml

Salah satu cara untuk mengatasi masalah Dengkur ini adalah dengan menggunakan kaedah aromaterapi. SUTRA telah mengambil langkah proaktif dalam menawarkan kaedah alternatif ini iaitu dengan menggunakan minyak urutan aromaterapi hasil gabungan beberapa minyak pati.


Produk yang dipanggil SILENTZZZ ini merupakan gabungan minyak pati Serai, Eucalyptus, Pudina (Peppermint) dan Lavender. Gabungan minyak pati ini akan bertindak ke atas lelangit melalui tindakan anti kekejangan (antispasmodic) yang mengubah atau mengurangkan kadar bunyi geseran lelangit. Silentzzz juga membantu meningkatkan aliran darah ke lelangit, menyebabkan peningkatan sederhana kekejangannya sekaligus mengurangkan getaran dan bunyi bising.


Setiap minyak pati di dalam SILENTZZZ ini memainkan peranan penting di dalam membantu mengurangkan masalah dengkur. Minyak pati Serai contohnya, bersifat sedative, antiradang dan membantu melembutkan sel otot di sauran pernafasan, lelangit dan tonsils. Eucalyptus membantu mengurangkan bengkak di lapisan dalam hidung dan saluran pernafasan, Pudina (Peppermint) membantu dalam memastikan kelancaran pergerakan udara di dalam salurang pernafasan dan hidung manakala Lavender pula bersifat antispamsmodic yang melancarkan saluran pernafasan serta memberikan kesan ketenangan untuk tidur yang lebih nyenyak.


SILENTZZZ boleh digunakan setiap hari sebelum tidur dengan menyapukan ke bahagian dada, leher dan tengkuk.

Untuk penggunaan lebih berkesan, boleh gunakan bersama Deep Sleep Pillow Spray


SUTRA DEEP SLEEP AROMATHERAPY PILLOW SPRAY, 7ml

Produk SUTRA juga dapat membantu memberikan tidur yang lebih nyenyak. SUTRA Deep Sleep Aromatherapy Pillow Spray mempunyai kombinasi minyak pati yang dapat membantu sistem badan kita untuk merembeskan hormon melatonin. Kandungan hormon melatonin yang tinggi akan membantu kita untuk tidur dengan mudah dan lebih nyenyak.


Hanya spray di bantal atau sembur sekali di tapak tangan, tekup hidung kita dan sedut nafas “dalam-dalam” sebanyak minimum 3 kali sebelum tidur.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Related Products