SUTRA M'blica Regenerating Hair Shampoo

SUTRA M'blica Regenerating Hair Shampoo
Click image for Gallery
  • Brand: SUTRA
  • Product Code: Wellness
  • Availability: In Stock
  • RM45.00
+
-Tags: M'blica Series

Aromatherapy Mblica Shampoo sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah keguguran rambut yang kronik, mempunyai rambut yang jarang2, serta rambut yang tidak subur. Ini disebabkan faktor usia, cara pemakanan serta persekitaran yang tidak sihat. Didatangkan dengan extract mblica (buah melaka) yang mempunyai kandungan antioxidant serta vitamin yang tinggi mampu menyihatkan akar rambut serta menghalang rambut dari gugur.  Sesuai untuk semua jenis rambut. 

Vol. 300ml


Langkah demi langkah untuk merawat masalah kelemumur khususnya wanita : 


dengan menggunakan SUTRA Anti Dandruff Set : 


1- Sabun Cajeputi : cuci rambut dengan sabun jika masalah kelemumur agak teruk dan rambut pula tebal, urut kulit kepala lebih lama bersama sabun,, kemudian bilas. Kandungan minyak cajuput dapat merawat dari bakteria/antiseptik 


2- Shampoo Mblica : Cuci rambut dengan shampoo mblica. Ianya amat bagus untuk atasi masalah kelemumur kerana mempunyai vitamin c dan fenolik yang tinggi, antioksidan, membantu kelembapan kulit. Ianya juga dapat meransang pertumbuhan rambut dengan merawat akar rambut lebih sihat. Ia juga akan meningkatkan sel rambut atau Dermal Pappila (iaitu sel yang mengawal pertumbuhan dan keguguran rambut)


3- Hair Serum : Selepas mencuci rambut pastikan ianya benar-benar kering sebelum memakai tudung. Gunakan serum rambut selepas rambut benar-benar kering. 


Sekiranya masalah kelemumur anda begitu serius, gunakan Essential oil Cajuput. 


Campur 10 titis minyak Cajuput ke dalam air suam.  Siramkan ke rambut dan kulit kepala dengan perlahan sapukan rata. Keringkan rambut dengan sempurna.

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Related Products